Satu

Olen sertifioitu personal trainer (FAF) ja kuntosaliohjaaja (FAF).

Tiedän omasta kokemuksestani, mitä tavoitteisiin pääseminen vaatii. Olen ennen omaa elämäntapamuutostani viihtynyt iltaisin kotisohvalla, tuskaillut liikakilojeni ja velton vartaloni kanssa. Olen kärsinyt polvi- ja selkäkivuista, puutuvasta yläselästä sekä niska- ja hartiaseudun kivuista.

Osan ylipainostani olen saanut pois omin keinoin, mutta varsinaiseen elämäntapamuutokseen tarvitsin PT:n apua. Kesällä 2013 minua luotsasi PT Markku Sorosuo, Ruokatauko Naantali. Tulin nopeasti parempaan kuntoon ja halusin oppia lisää. Opiskelin PT:ksi 2013-2014, ja sillä tiellä olen.

edesta.jpg

Kuva: Markku Sorosuo, FAF Personal Trainer, Naantali

Taustaltani olen siis tavallinen nainen ja perheenäiti, joka on hyvän personal trainerin opastuksella löytänyt uuden tavan elää, syödä ja liikkua. Oman "uudestisyntymiseni" myötä olen innostunut terveiden elämäntapojen edistämisestä niin paljon, että haluan jakaa tieto-taitoani muillekin. Minäkin haluan "pelastaa" kaltaisiani ihmisiä sohvalta.


Olen kaivannut hienosäätöä, sparraajaa ja valvovaa silmää elämäntapamuutokseni jälkeenkin. Loppuvuodesta 2020 minua auttoi Ruokatauon ravintoneuvoja Kimmo Sorosuo. Aloitin kypsällä aikuisiällä pikajuoksuharrastuksen, eikä juoksuradalla kannata kantaa ylimääräistä rasvapainoa mukanaan. Mitä vähemmän on rasvaa, sitä haastavampaa siitä on päästä eroon ja sitä enemmän merkitsee jokaikinen suupala. Ravintoprojekti onnistui hyvin: rasvaa lähti ja lihakset säilyivät. Raportointivelvollinen harkitsee kahdesti, ennen kuin käy lasten karkkipussilla perjantai-iltana. Mikä parasta, opin projektin aikana lisää ravinnosta itseäni viisaammalta.

Olen harrastanut monenlaista liikuntaa elämäni aikana - lenkkeillyt, pyöräillyt, polkupyörämatkaillut ulkomailla, käynyt aktiivisesti ryhmäliikuntatunneilla ja kuntosalilla. Erityisesti HIIT-treenit, crossfit, nopeusvoimaharjoittelu, jooga ja itsepuolustuslajit ovat lähellä sydäntäni.

Kun on omakohtaista kokemusta huonosta kunnosta ja ylipainosta, on helpompi auttaa myös muita muuttamaan elämäntapansa. Tämän olen kokenut vahvuudekseni PT:n työssä.

Eräs PT-asiakkaani luonnehtii minua valmentajana näin:

"...loistava valmentaja. Hän on kannustava, läsnä, huumorintajuinen, älykäs ja tilannetajuinen."

”...todella paneutuu tehtäväänsä ja saa valmennettavan kokemaan itsensä nähdyksi ja kuulluksi.”
”...osaa vaatia, olla tiukkakin - ja tätäkin juuri oikeassa suhteessa.”

Aion ponnistella, jotta olen jatkossakin näiden sanojen mittainen valmentaja.

satu_vuori_pt_logo_netti.jpg